фото 1

20 красавіка ў РВПК Мінпрацы і сацабароны ў групе павышэння кваліфікацыі па праграме "Удасканаленне арганізацыі харчавання ва ўстановах сацыяльнага абслугоўвання" прайшла тэматычная дыскусія па тэме "Тэхналогіі прыгатавання страў, у т.л. для дыетычнага харчавання з мэтай захавання іх харчовай і біялагічнай каштоўнасці, арганалептычных уласцівасцяў і высокай засваяльнасці харчовых рэчываў». У тэматычнай дыскусіі ўдзельнічалі запрошаныя спецыялісты з ДУ «Псіханеўралагічны дом-інтэрнат для састарэлых і інвалідаў №3» шэф-кухар Джэйгала Ала Аляксееўна і дыетсястра Багданава Наталля Ільінічна, якія падрыхтавалі прэзентацыі аб асаблівасцях арганізацыі дыетычнага харчавання ў дамах-інтэрнах.

Група высока ацаніла не толькі камунікабельнасць і адкрытасць запрошаных спецыялістаў, але і прафесіяналізм, уменне адказваць на практычныя пытанні, звязаныя з якаснымі характарыстыкамі кухоннай тэхнікі, што выкарыстоўваецца, дзяржзакупкай профільнага абсталявання і прадуктаў харчавання, правядзеннем праверак санітарных службаў, і нават матывацыі работнікаў.

Заняткі прайшлі ў абстаноўцы высокай зацікаўленасці і актыўнага абмеркавання гэтых пытанняў. Па выніках тэматычнай дыскусіі слухачы выказалі пажаданне аб арганізацыі такіх мерапрыемстваў на сталай аснове.

фото 4

 

фото 5

фото 6